Kurucumuz Tuğba BALIKLI Başarı Hikayesini Salı Grubu Toplantısında Anlattı


Kurucumuz Tuğba BALIKLI Başarı Hikayesini Salı Grubu Toplantısında Anlattı
Eklenme tarihi : 2021-11-27 20:54:24
Görüntüleme : 12656

Şirketlere danışmanlık hizmeti veren şirketimizin kurucusu ortağı Tuğba BALIKLI, Salı Grubu toplantısında konuştu. BALIKLI Türkiye’de şirket sahiplerinin ya da ortaklarının firmalarını çocukları gibi gördüğünü söyledi.

Salı Sanayici, işadamları ve Kanaat Önderleri Grubu’nun (SALI GRUBU) bu haftaki toplantısına; şirketlere danışmanlık hizmeti veren Balıklı Audİt Advİsory firmasının kurucu ortağı Tuğba BALIKLI konuk oldu.  Salı Grubu üyelerinden Emin Altıner’in ev sahipliğinde gerçekleşen bu haftaki toplantıya yaklaşık 50 kişi katıldı. Muharrem Koç başkanlığında Antalya Tenis İhtisas Klübü’nde (ATİK) gerçekleşen toplantıda Tuğba BALIKLI şirket değerlerinin tespitiyle ilgili bir sunum yaptı.   BALIKLI şirket sahiplerinin ya da hissedarlarının çoğunun şirketlerini çocuğu gibi gördüğünü açıkladı. 

KIZIMIZA GÖRÜCÜ BEKLEYEN EV GİBİ HAZIR OLMALIYIZ

Zamanla büyüyen şirketleri ise evlilik çağına gelen kızlara benzeten BALIKLI, “Kızımızı istemeye geldiklerinde evimiz her şeyiyle hazır olacak. Ben şirketleri böyle görüyorum. Kızımızı istemeye gelirler ya da gelmezler. Kızımızı istemeye geldiklerinde kapıyı sonuna kadar açan var. Açmayan var.  İçeriyi görüp kaçan da var. Bu çok oldu zamanında. Mesela Kızımızı istemeye geldiklerinde baba içeride uyuyor.  Bunu gören yabancı yatırımcı teşekkür edip kaçıyor. Bir daha da o güzelim kızı görmüyor. Güzelim kızımıza yani şirketlerimize yazık oluyor” dedi.

ŞİRKET DEĞERİNİ HER ŞEY ETKİLER

Yapılan her hareketin şirket değerine yansıdığını anlatan BALIKLI, ülkenin risklerinin de şirketlerin değerlerini etkilediğini vurguladı. Şirkete alınan elemanların da şirket değerlerine etki yaptığını anlatan BALIKLI,  “Bir eleman alacaksınız. Bu eleman sizin 5 sene sonraki şirket değerinizi etkiliyor mu? Ben ona bakarım. Yani senin vizyonunda bir değişiklik yapacak mı?  Bu elemanın etkisi uzun vadede ne olacak?  Şirket değeri dediğimiz odur.  İlla el değiştirmesi, kapınızın satış için çalınması değildir. Ya da el değiştirecekse, hangi fiyattan el değiştirir? Gelecek yıl el değiştirecekse, satışı hangi fiyattan olacaktır?  O zamana kadar fiyatı artırmak için hangi değişiklikler yapılmalıdır?  Şirket değerlemelerinde bunlar çok önemli” diye konuştu.

FİNANSAL BİLGİLER ÖNEMLİ

Şirket değerlemelerinde finansal bilgilerin her zaman doğruları göstermesi gerektiğini anlatan BALIKLI, “Yabancı yatırımcılar derlenmiş toplanmış mali tablolara bakıyorlar” diye konuştu.  Yatırımcıların hayale yatırım yaptığını anlatan BALIKLI, nakit akımı iyi yönetilememesinin şirketleri sıkıntıya soktuğunu da sözlerine ekledi. Toplantı teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.  

https://www.haberimizvar.net/basari-hikayesini-anlatti-10381-haberi

 


Hizmetlerimiz

Denetim ve Güvence

Danışmanlık ve Güvence

Muhasebe

Benzer Blog Yazıları