Kim Neden Lider Olmak İster?


Kim Neden Lider Olmak İster?
Eklenme tarihi : 2021-11-22 13:17:47
Görüntüleme : 0

KİM NEDEN LİDER OLMAK İSTER?

İşbirliği oluşturmak, vizyon yaratmak, etkilemek ve etki yaratmak, en önemlisi inanmak, değiştirmek, değişimi yönetebilmektir liderlik. Lider, koç olmalı, yaptırımla değil, izlemeyle, analiz ettirerek ve sorgulatarak örnek olmalı. Takdir etmeyi bilmeli, hayranlık uyandırmalı ve duymalıdır. Aynı zamanda ast da, üstünü takdir ederse liderlik özelliği gelişir. BALIKLI Audit bir lideri böyle tanımlıyor böyle benimsiyor işte. Heyecanlı, inançlı, sabırlı ve pozitif bakış açısına sahip bir lidere sahip ve aynı özellikte yeni liderler yetiştirmekte kararlı.

Liderliği söylem değil, eylem sanatı haline getirebilmekte aslında olay. Lider olmak için şirket kurmamalı mesela. Tıpkı Tuğba Hanım ‘ın BALIKLI Audit‘ i kurarken amaç olarak lider olmayı görmediği gibi. Yapılandırma aşamasında şirketin her seviyede liderlere ihtiyaç duyacağı öngörülmeli. Balıklı Audit bünyesinde işe başlayan herkes ilk senesinden itibaren lider olması için eğitiliyor. Bu şekilde örnek olabilen, çalıştığı insanları vizyonu doğrultusunda iş ortağı değil de hayal ortağı olarak görebilen biri, cesaretdürüstlükcoşku da barındırıyorsa yaptığı işte, liderlik vasfında kendisi ve şirketi adına koruması gereken en önemli şeyi de sağlıyor; İstikrar..

İstikrarı ile beraber her geçen gün büyümeye ve açılmaya başlayan bir BALIKLI Audit var şimdi. Bu başarıya, şirkete bir karakter yüklemeye çalışmasıyla ulaşıyor aslında. Balıklı için şirketin kurumsal bir kimliği, bir karakteri vardır; aynı insan gibi. Globalleşmeye gidecekseniz eğer şirketin bu karakterini başta lider olmak üzere tüm çalışanları oluşturur. O yüzden globalleşmede ortak bir fayda ile vizyona gidilmeli. Olmak istediğiniz pozisyonu yöneticilikle karıştırmamak en önemlisi. Bir liderin bu durumu göz önüne alması, bir amaç doğrultusunda doğru yerde, doğru zamanda, doğru insanlarla olabilmesi gerekir. Çünkü sadece eğitimle ve kitaplarla değil, doğru insanların hayatınıza girmesiyle değişir hayat. BALIKLI Audit | Advisory ‘de herkes birbirine dokunur, fayda sağlar ilerler.. Yönetici dediğimiz veya diyeceğimiz her çalışanın liderlik özelliklerine sahip olması beklenir.

Herhangi bir şeye öncülük etme isteği kimlerde ortaya çıkar peki? Herkesin içinde aynı anda yaşadığı veya bulundurduğu zıtlıklar vardır. Tembel ve çalışkan, korkak ve cesur, ego ve mütevazılık, istek ve isteksizlik, ne istediğini bilme, bilememe.. Dünya bir kaos ortamında hızla ilerlerken biz kendimizi tanımaya çalışıyoruz hala. Bu durumda neden lider olmak istiyoruz? Sorunun cevabı için başka bir soru sorulmalı o da, “ Neden bir lidere ihtiyaç duyarız? “ Liderlik, tarihin her devrinde vardı. İnsan her zaman kişisel olarak gerçekleştiremeyeceği ihtiyaç ve çıkarların baskısı altında bulunan insanlarla bir araya gelip çözüm üretmek, işini kolaylaştırmak amacıyla gruplar oluşturmaya çalışır. Bu gruplar da kendi aralarında ortak bir amaç doğrultusunda hareket etmeye başlar ve hedefleri doğrultusunda işlerini farklı ve de iyi yapma dürtüsüyle aynı zamanda da karmaşayı önlemek amacıyla bir lidere ihtiyaç duyar. Bir işi iyi yapmak ve farklı yapmak bir grubun isteğidir, işidir. Bunu “nasıl” yapacak olmak, “kimlerin” yapacak olması sorularına cevap bulmak bir liderin işidir. Astlarının gelişimlerine önem vermek, onlara güvenmek, sorumluluk verebilecek cesarete sahip olmak, savaşçı olmak ve olmayı öğretmektir bir liderin işi. Yaptığı işi analiz etmeli, denetlemelidir. Fikir ve isteklerin ortak noktada buluştuğu bir alanda, bu fikirleri gerçekleştirebilme isteğinin ve sadece kendini değil bağlı olduğu tüm grubu ifade edebilmenin, temsil edebilmenin getirdiği gücü görebilmek istemez mi insan? Değişimi seven, değişimi geliştirebilen, bu değişimle güç kazanan, katkı sağlayan herkes lider olmak ister. Zaten BALIKLI Audit | Advisory ‘nin kimliği ve verdiği hizmet de bu amaca yönelik değil midir sizce?


Hizmetlerimiz

Denetim ve Güvence

Danışmanlık ve Güvence

Muhasebe

Benzer Blog Yazıları